مطابق ماده 1082 قانون مدنی به محض وقوع عقد ازدواج زن مالک مهریه می شود و جهت مطالبه مهریه دلیل اصلی برای ثبت دادخواست مطالبه مهریه از طریق مراجع قضایی ارائه سند رسمی ازدواج می باشد. از آنجایی که سند ازدواج یا همان عقدنامه یک سند رسمی محسوب میگردد، به جهت جلوگیری از انتقال اموال از سوی مرد بهتر است همزمان با دادخواست مهریه تقاضای تامین خواسته به میزان مهریه از اموال مرد را به دادگاه تقدیم کرد.البته طبق مقررات جدید مطالبه مهریه علاوه بر محاکم قضایی از طریق اداره ثبت اسناد و املاک نیز امکان پذیر است با این توضیح که قبل از مراجعه به اداره ثبت میبایست به دفترخانه ثبت ازدواج که در آن عقد نکاح انجام شده است مراجعه کرده و اجراییه مهریه را دریافت نمایید. نمونه ای از دادخواست مطالبه مهریه به همراه تامین خواسته توسط فرشته توکلی وکیل دادگستری برای شما تنظیم شده است که کافیست از این قسمت نمونه دادخواست آماده در قالب فایل های ورد و پی دی اف (دو فایل .docs , .pdf) را دانلود نموده و سپس مشخصات خود را در قسمت های مشخص شده وارد کنید.
همزمان با ثبت دادخواست مهریه اموال زوج توقیف می شود؟
فقط در صورتی که همزمان با دادخواست مهریه تقاضای تأمین خواسته از اموال زوج نیز داشته باشید دادگاه قبل از رسیدگی دستور توقیف اموال زوج را جهت ارائه به اجرای احکام مدنی صادر میکند. این دادخواست برای همین منظور تنظیم شده است.
آیا برای مهریه حکم جلب هم صادر می شود؟
پس از ثبت دادخواست مطالبه مهریه و تشکیل جلسه رسیدگی، در صورتی که حکم قطعی به محکومیت زوج به پرداخت مهریه صادر شود، میتوانید به اجرای احکام مراجعه و در صورت منفی بودن پاسخ درخواست استعلام سه گانه اموال زوج و گذشت مهلت یک ماه از صدور اجراییه حکم جلب برای زوج صادر میشود.
هزینه دادرسی و ثبت دادخواست مهریه چقدر است؟
در صورتی که زوجه (خانم) خانه دار و فاقد در آمد باشد به استناد تبصره ماده 5 قانون حمایت خانواده میتواند از دادگاه تقاضای معافیت موقت از پرداخت هزینه دادرسی نماید. با استفاده از این دادخواست می توانید از معافیت هزینه دادرسی دادخواست مهریه بهره مند شوید.
دیدگاه خود را بنویسید